Hangi Altyapılar İçin Hangi Bantları Kullanmalıyım?

22-02-2022 00:41
Hangi Altyapılar İçin Hangi Bantları Kullanmalıyım?

Protez saç bakımlarınızı yapmaya başladınız fakat kullanacağınız banta karar veremiyorsanız HANGİ BANT HANGİ PROTEZ SAÇ ALT YAPILARI ÜZERİNDE İDEAL SONUÇ VERİR? sorusunun cevabını burada vermeye çalışacağız.

ALT YAPISI POLY AĞIRLIKLI ÜNİTELER

Günlük veya çok kısa aralıklarla bakım yapmayı düşünüyorsanız;  poly around ve all skin sistem  altyapılarında kırmızı bantı (red liner) kullanabilirsiniz. Tutuculuğu çok kuvvetli olmamasına rağmen akma yapmaması ve bakımlarının çok rahat yapılabilmesi en büyük avantajlarındandır. Alt yapısı lace olan yüzeylerde kullanılması önerilmez.

Daha uzun süreli kullanımlar için kırmızı bant üzerine mavi bant yapılabilir. Kırmızı bantın altta olması akan mavi bantın üniteye bulaşmasını engeller bakımları kolaylaştırır. Dezavantajı ise iki bantın üst üstte yapıştırılmasından ötürü çok kalın bir tabaka oluşturması.

Bizim önerimiz ise uzun süreli kullanımlar için DUO TAC bantın kullanılması. Özellikle kırmızı bant ile mavi bantı kombine ederek kullanan kişiler için ideal bir ürün. Bantın bir yüzü kırmızı bant özelliklerini taşıdığından akma yapmaz. Bantın bu  yüzü protez saç ünitesinin etrafındaki poly üzerine uygulanır. Kırmızı bant güçsüz bir bant olmasına rağmen poly üzerine çok  kuvvetli bir şekilde tutunur. Bantın diğer yüzü ise mavi bant özelliklerini taşıdığından kuvvetli ve akışkandır.Bu akışkanlık üniteye temas edemediğinden bakımı zorlaştırmaz, üniteye zarar vermez. Oldukça ince bir bant olması nedeniyle neredeyse hiç hissedilmez.
   
 

ALT YAPISI LACE AĞIRLIKLI ÜNİTELER

Lace Front System
Half Lace System
All Lace System

Alt yapısı lace ağırlıklı olan protez saç üniteleri için (half lace, full lace, lace front) BLUE LINER, ULTRA HOLD BANT, SUPERTAPE ve EXTENDA-BOND dünyada en çok  tercih edilen bantlardandır. Bu bantlar arasında en popüler olanları ise BLUE  LINER, ULTRA HOLD BANT ve SUPERTAPE tir.


BLUE LINER(MAVİ BANT)çok kuvvetli bir bant olmasına rağmen çok fazla akma yapması ve bu akıntıların bakım esnasında çok zor temizlenmesi dezavantajlarından birisidir. Özellikle seyrek ve lace altyapılı ünitelerin ön tarafında kullanıldığında parlama yapar.


ULTRA HOLD BANT  kuvvetli bir banttır. uzun süreli kullanımlarda az da olsa akma yapar fakat geride bıraktığı kalıntı ve yapıştırıcı blue liner kadar yoğun değildir. Bu nedenlerden ötürü son zamanlarda en fazla tercih edilen, en popüler bantlardan biridir. her çeşit ünite altyapılarında rahatlıkla kullanılır. Parmak izi teknolojisi sayesinde parlama yapmaz.


SUPERTAPE  kuvvetli bir bant olmasına rağmen hemen hemen hiç akma yapmaz. Alt yapısı lace olan üniteler dahil her çeşit alt yapı üzerinde ideal sonuç verir. Çoğu özellikleri ultra hold bant ile benzeşir. Son zamanlarda çok popüler olan bir banttır. Özellikle bakımlar esnasında protez saç ünitelerinin temizliğinde zorluk çeken kişilerin favori bantı olmaya aday.
   
     
Bizim favori kombinelerimiz ise şöyle:

Poly üzerine duo tac, lace üzerine ise ultra hold veya supertape.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.